Cap de setmana a Camprodon

Com que la setmana es presentava una mica mogudeta vam decidir marxar uns dies per esbargir-nos i no pensar en el que havia de venir. Un lloc tranquil, no gaire allunyat, i sobretot fresquet.
La zona de l'alta vall del Ter és el lloc ideal per anar. El paisatge és preciós i els pobles són molt acollidors: Camprodon, Llanars, Villalonga de Ter, Tregurà, Setcases...
Nosaltres ens vam estar en un camping situat a Villalonga de Ter, al costat mateix del riu Ter i molt a prop de l'estació d'esquí de Vallter 2000.



També vam pujar en telecadira a Vallter. La idea era anar fins al naixement del riu Ter però els núvols ens van començar a envoltar i en previsió de pluja vam preferir tornar a baixar ja que no anàvem prou preparats.





I no podia faltar la visita al pont de Camprodon i al seu casc antic. El "pont nou" que passa per damunt del riu Ter és imponent. Va ser construit entre el S. XII i XIII i reconstruit parcialment al S.XIV. És el monument més característic de la població i punt de trobada dels turistes. Nosaltres no podíem ser menys i ens hi vam acostar i també vam donar de menjar als ànecs.

Avenços de punt de creu


Poc a poc es comença a entreveure la figura del far que ja va prenent forma. Tot i ser un quadre de punt de creu hi ha més punts fets a mig punt que amb la creu sencera, així perd una mica de gràcia però l'efecte és més vistós perque es poden fer ombres i degradats. De moment m'està agradant cosir-lo encara que l'he tingut ben abandonat al fons de l'armari durant un munt de mesos.

Metodologia Montessori


Ja fa temps que llegeixo articles i llibres relacionats amb aquesta metodología educativa i cada dia em sembla més interessant.
Per una banda m’agrada el fet que Maria Montessori es va basar en la simple observació dels nens per formular els seus principis que temps després s’han vist corroborats per la neurociència i per una altra banda m’agrada la llibertat, respecte i harmonia que es respira a les aules Montessori.

Darrerament he pogut assitir a un curs de metodologia Montessori organitzat per les noies de la web www.jugarijugar.com que ha estat una experiència meravellosa. Els ponents, en Marco i la Bet que són originaris de Chile però que ara es troben per aquestes terres ens han sabut mostrar tota l’essència del mètode, tot plegat acompanyat d’una pau i un amor per l’educació que fan pensar que una altra manera d’educar és possible. Fora l’autoritarisme, l’aprenentatge dirigit, la intervenció en els processos del nen.
Com que al nostre país hi ha poques escoles Montessori i si n’hi ha tenen uns preus fora del nostre abast, ens ha semblat interessant començar a incorporar petits conceptes i alguns materials a casa nostra (alguns d’ells comprats i d’altres fets a mà, ja mostraré més endavant els que hem pogut aconseguir)

Viatges

Durant el mes de juny vam aprofitar per fer dues sortidetes curtes. Uns dies a Londres i uns dies a Paris, bé millor dit a Eurodisney.
Em quedo amb el primer, perque he de dir que no sóc gaire fan de Disney i a més el temps no va acompanyar.




Vaig aprofitar la visita a Londres per visitar la famosa botiga Liberty que no va ser ben bé com m'esperava. Jo esperava trobar una botiga de teles i en canvi els articles que es venien eren molt luxosos i el departament de teles era molt petit.

Fotos neceser

Aquestes són les fotos que fa temps volia penjar. Es un petit neceser que vaig fer seguint les instruccions del llibre Tildas Hus.