Material fet a casa- Cilindres sonors




Els cilindres sonors són un material sensorial que s'utilitza per refinar el sentit de l'oïda i a la vegada fer treballar la memòria.
Es tracta de 10 cilindres (se'n poden fer tants com volguem, però és millor no presentar-los tots de cop) separats en dos grups: uns amb la tapa de color blau i els altres amb la tapa de color vermell. Dins hi podem col.locar tot tipus d'objectes: llavors (llenties, arròs, cigrons), pasta, pedretes, sal, botons ... En cadascun dels dos grups i posem els mateixos objectes.
El nen ha d'agafar un cilindre de color vermell, per exemple, i intentar trobar la seva parella d'entre els cilindres de color blau, sacsejant el cilindre per sentir el seu so.
Nosaltres vam utilitzar els pots en els que antigament es posaven els carrets de fotos (no és fàcil trobar-ne avui en dia, però encara hi ha botigues de fotos que en guarden) i hi vam posar a dins arròs, pasta, sèsam, llavors de rosella, pedres ... També es poden utilitzar els pots d'aquests productes làctics tipus actimel que duen tapa o qualsevol altre pot que se'ns acudeixi.
A la part de sota dels cilindres podem enganxar gomets de diferents colors que indiquin quins cilindres fan parella, aquest serà el control d'error de l'exercici.

Aquest vídeo mostra com fer la presentació dels cilindres sonors.

1 comentarios:

Laura dijo...

Em semblen una idea genial! una forma divertida de motivar el desenvolupament infantil!
Petonets!