Metodologia Montessori


Ja fa temps que llegeixo articles i llibres relacionats amb aquesta metodología educativa i cada dia em sembla més interessant.
Per una banda m’agrada el fet que Maria Montessori es va basar en la simple observació dels nens per formular els seus principis que temps després s’han vist corroborats per la neurociència i per una altra banda m’agrada la llibertat, respecte i harmonia que es respira a les aules Montessori.

Darrerament he pogut assitir a un curs de metodologia Montessori organitzat per les noies de la web www.jugarijugar.com que ha estat una experiència meravellosa. Els ponents, en Marco i la Bet que són originaris de Chile però que ara es troben per aquestes terres ens han sabut mostrar tota l’essència del mètode, tot plegat acompanyat d’una pau i un amor per l’educació que fan pensar que una altra manera d’educar és possible. Fora l’autoritarisme, l’aprenentatge dirigit, la intervenció en els processos del nen.
Com que al nostre país hi ha poques escoles Montessori i si n’hi ha tenen uns preus fora del nostre abast, ens ha semblat interessant començar a incorporar petits conceptes i alguns materials a casa nostra (alguns d’ells comprats i d’altres fets a mà, ja mostraré més endavant els que hem pogut aconseguir)

3 comentarios:

Laura dijo...

ummmm!! a més que son molt interesant aquest tipus de joc, son també molt divertits!
Petonets!

Yolanda dijo...

Estic totalment d'acord amb tú. El métode Montessori parteix del respecte i els interessos del nen.
Llàstima que no tinguem al nostre abast aquest tipus d'educació pels nostres fills. L'haurem de crear nosaltres...
El curs també em va semblar genial i els ponents en Marco i la Bet, uns professors(guies Montessori) i unes persones increibles amb un gran amor per l'educació.
Un petó.

noebal dijo...

Gràcies pels comentaris. Després del curs tots hem sortit una mica trasbalsats i amb moltes ganes de millorar l'educació dels nostres fills. A veure què en surt.