Llibres de costura


Tinc a casa un bon recull de llibres de costura que he anat comprant en els darrers mesos. N'hi ha que tenen projectes més vistosos, d'altres són més senzillets, però en general tots m'agraden.
Aquesta és la meva petita biblioteca "costuril":

- The crafter's companion. Ed. Snow books Aquest va ser el primer llibre dedicat a la costura que vaig comprar. El vaig sentir anomenar en diversos blogs i em va semblar molt interessant, ja que es tracta d'un recull de projectes que diverses noies membres d'una comunitat de crafters havien anat creant. Està bé per donar idees i petits trucs.
- Kinderwelt aus Stoff. Christa Rolf. Ed. Oz Verlag. Aquest llibre està en alemany i només l'he fullejat algunes vegades perquè té cosetes molt mones relacionades amb temes infantils, decoració de l'habitació, del llitet, mantetes, tovalloles i ninos. El meu alemany no està al mateix nivell que el del llibre, o sigui que si algun dia em decideixo a fer alguna cosa necessitaré un bon diccionari.

- Tildas Hus. Tone Finnanger. Ed. Capelen. És un llibre preciós, ple de fotos encantadores i de projectes moníssims. La costura en sí no sembla complicada, amb el que no m'atreveixo encara és amb les nines, àngels i demés que surten al llibre i de les que es poden comprar kits amb tot el material. D'aquest llibre vaig fer un petit necesser que em va molt bé dins el bolso.

- In Stitches. Amy Butler. Ed. Chronicle Books. Un altre llibre ple de projectes de decoració per a la casa, cuina, bany... D'aquí en vaig treure la idea per a decorar unes tovalloles que van ser un regal de reis del passat any. A banda que tot el que proposa el llibre m'agrada, el millor de tot és veure les boniques teles que dissenya l'Amy Butler i que donen a tots els seus projectes un toc especial.- Seams to me. Anna Maria Horner. Ed. Wiley Publishing. Un llibre molt semblant a l'anterior en el que hi ha des de bolsos, roba, objectes de decoració... amb unes explicacions molt detallades i amb dibuixos molt aclaridors. Igual que en el cas anterior les teles que dissenya l'Anna Maria, amb uns colors sempre molt vius i amb dissenys molt impactants és el que acaba de donar als seus projectes un aire modern i molt vistós. Té una molt bona introducció en la que explica els termes que utilitza, nocions de costura i tractament de les robes i combinacions de colors.

- Last Minute Patchwork + Quilted Gifts. Joelle Hoverson. Ed. hnabooks. Aquest llibre el vaig comprar per aprofitar que feia una altra comanda i m'ha resultat molt agradable de llegir. Els projectes són senzills i estan classificats pel temps que es necessita per fer-los. En aquest cas es tracta d'idees relacionades bàsicament amb el patchwork, així que s'hi pot trobar des de posagots fins a mantetes i quilts des del més senzill fins a les més elaborades. Segons l'autora els projectes més complicats es triga més de dotze hores a fer-los però crec que en aquest capítol ha estat molt genèrica perque crec que alguns d'ells jo trigaria mesos a acabar-los!!!

- Sewing in no time. Emma Hardy. Ed. Cico Books. En aquest llibre hi ha moltes idees (fins a 50) per fer en un cap de setmana. Com que són molt senzills no calen gaires explicacions, que de fet m'han semblat un xic complicades d'entendre, suposo que perque no domino prou el vocabulari en anglès. Les fotos són una mica "queques" però es poden aprofitar moltes cosetes.

Si us agrada qualsevol d'ells me'n podeu demanar més informació i provaré de posar alguna foto de l'interior. La majoria d'ells els vaig comprar a Amazon, excepte el de les Tildas que el vaig comprar a cotton&color.

Davantal
M'havia proposat fer aquest davantal per a regalar-li a la meva germana quan s'establís a casa seva però el temps se m'ha tirat a sobre.
Com que no volia que acabés essent un regal de Nadal m'he posat les piles i aquí està enllestit.
Suposo que li serà molt útil ara que sembla que la cuina és la seva segona casa.

He fet servir un patró de la web de jcarolinecreative que tenen coses molt xules, està en anglès però com que és molt fàcil segur que el podreu seguir sense dificultats.