Alfabet mòbil MontessoriJa fa un temps vaig trobar al Carrefour en una secció de manualitats unes lletres de fusta. De seguida vaig pensar que servirien per fer l'alfabet mòbil Montessori. Vaig pintar les consonants de color vermell i les vocals en blau.
Ho vaig deixar arraconat durant un temps fins que fa un parell de mesos vaig preparar les targetes amb imatges i paraules de tres lletres per completar el joc. I per casualitat vaig trobar una caixa de cargols a la botiga dels xinos que em va perfecte per poder tenir les lletres ben endreçades.
El resultat és aquest.
Considero un exercici molt bo per a iniciar-se en l'escriptura encara que no es faci servir ni el llapis ni el paper. Els nens poden anar coneixent les lletres i com les lletres poden formar paraules. Es poden separar els sons de cada lletra i ajuda a distingir les vocals de les consonants pel fet que són de diferent color.
Nosaltres hi hem estat jugant una bona estona i tot i que encara confón alguna lletra (a l'escola treballen les majúscules i aquest alfabet és en minúscules) ha estat molt interessant.
Per una altra banda es pot treballar la motricitat de la mà i dels dits per tenir una bona subjecció del llapis i realitzar el moviment de la mà sobre el paper amb suavitat i control.
Una altra activitat que proposa Maria Montessori és la d'escriure les lletres directament amb el dit sobre una safata plena de sorra.

Massa dies sense escriure

Ja fa més de dos mesos que no em passo pel blog.
Han estat dies de molta feina i moltes coses han quedat una mica "aparcades".
La costura està ben endreçada a l'armari, el punt de mitja abandonat fins que arribi la tardor i l'actualització del blog...
El motiu no és un altre que l'estudi. Aquest darrer trimestre he iniciat uns nous estudis (es que no puc parar quieta mai?) i tot i que són online requereixen tota la meva atenció ja que és un àmbit en el que mai he treballat.
Espero que amb el temps que hi estic dedicant obtingui un bon resultat i espero no desanimar-me si les coses no surten bé perquè realment està essent molt interessant.