Panets casolans

El passat Nadal em van regalar una panificadora que de seguida va tenir un lloc privilegiat a la meva cuina ja que tenia moltes ganes de tenir-ne una.

Com que mai abans havia intentat fer pa vaig començar seguint les receptes que venien amb el llibre d'instruccions. Aquells pans estaven bé però en pocs dies es quedaven durs i ja no els podíem menjar.
Poc a poc m'he anat interessant més per aquest tema i he trobat nombrosos blocs interessants, entre ells aquest. He provat de fer algunes de les seves receptes i tot i que el pa va millorar molt no he acabat de sortir-me'n. El problema més gran suposo que era la cocció ja que el meu forn és elèctric.
Finalment per Sant Jordi em van regalar un llibre preciós d'en Xavier Barriga que per fi m'ha ajudat a fer un pa comestible!! Ara com a mínim el pa té un gust saborós, és tou per dintre i per fora, molt olorós i no em queda blanc ni torrat. Només falta millorar l'aparença, les formes encara no són perfectes i els talls no em surten gaire profunds.
Aquí us deixo unes fotos d'uns pans de llet, unes xapates aromàtiques, unes barretes integrals i unes "francesillas" (també vaig fer uns panets de mantega boníssims!)

7 comentarios:

Anónimo dijo...

JO TINC LA PANIFICADORA DES DE FA TEMPS Y CREC QUE LO MILLOR ES UTILITZAR-LA FINS EL PROGRAMA DE LLEVAT... (LA PART MENYS AGRAïda) DESPRES NO COSTA RES DONAR FORMA AL PA O FER PANETS Y POSARLOS EN UN SAFATA AL FORN A 180º FIN QUE ESTIGUIN DAURATS AL GUST...

BONA SORT
Cata

Anónimo dijo...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Gent jove pa tou dijo...

Quins panets més bons!!! Us han queda't genials...

noebal dijo...

Gràcies. Sí és cert que al final de la panificadora el programa que més s'utilitza és el d'amasar. Darrerament fins i tot faig l'amasat a mà (quan tinc temps)
Daniel, merci pour visiter mon blog. Je ne suis pas une experte, mais le monde du pain c'est très interessant et gourmande.
Gràcies gent jove, he visitat el vostre blog i he vist alguns dels tallers que feu. Són molt interessants.

Dolça dijo...

A mi m'agrada molt fer masses a casa, però no tinc panificadora... malgrat tot de tant en tant en faig i el fet de deixar reposar la massa, que puja, donar forma als panets... és una cosa que trobo que enganxa!

PTNTS
Dolça

vincent dijo...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent

Anónimo dijo...

Nice! Només volia respondre. M'ho estimava al seu càrrec. Mantingui el bon treball.