Panets casolans

El passat Nadal em van regalar una panificadora que de seguida va tenir un lloc privilegiat a la meva cuina ja que tenia moltes ganes de tenir-ne una.

Com que mai abans havia intentat fer pa vaig començar seguint les receptes que venien amb el llibre d'instruccions. Aquells pans estaven bé però en pocs dies es quedaven durs i ja no els podíem menjar.
Poc a poc m'he anat interessant més per aquest tema i he trobat nombrosos blocs interessants, entre ells aquest. He provat de fer algunes de les seves receptes i tot i que el pa va millorar molt no he acabat de sortir-me'n. El problema més gran suposo que era la cocció ja que el meu forn és elèctric.
Finalment per Sant Jordi em van regalar un llibre preciós d'en Xavier Barriga que per fi m'ha ajudat a fer un pa comestible!! Ara com a mínim el pa té un gust saborós, és tou per dintre i per fora, molt olorós i no em queda blanc ni torrat. Només falta millorar l'aparença, les formes encara no són perfectes i els talls no em surten gaire profunds.
Aquí us deixo unes fotos d'uns pans de llet, unes xapates aromàtiques, unes barretes integrals i unes "francesillas" (també vaig fer uns panets de mantega boníssims!)

Regalets fi de curs
Aquests dies he estat fent uns necesers per regalar a les senyoretes del cole. Com que ja domino el patró hi he hagut de dedicar només un parell de tardes.
Cada model és diferent, n'hi ha vuit per triar. A dins hi hem posat un sabonet per fer olor.
Espero que els agradi...

Alfabet mòbil MontessoriJa fa un temps vaig trobar al Carrefour en una secció de manualitats unes lletres de fusta. De seguida vaig pensar que servirien per fer l'alfabet mòbil Montessori. Vaig pintar les consonants de color vermell i les vocals en blau.
Ho vaig deixar arraconat durant un temps fins que fa un parell de mesos vaig preparar les targetes amb imatges i paraules de tres lletres per completar el joc. I per casualitat vaig trobar una caixa de cargols a la botiga dels xinos que em va perfecte per poder tenir les lletres ben endreçades.
El resultat és aquest.
Considero un exercici molt bo per a iniciar-se en l'escriptura encara que no es faci servir ni el llapis ni el paper. Els nens poden anar coneixent les lletres i com les lletres poden formar paraules. Es poden separar els sons de cada lletra i ajuda a distingir les vocals de les consonants pel fet que són de diferent color.
Nosaltres hi hem estat jugant una bona estona i tot i que encara confón alguna lletra (a l'escola treballen les majúscules i aquest alfabet és en minúscules) ha estat molt interessant.
Per una altra banda es pot treballar la motricitat de la mà i dels dits per tenir una bona subjecció del llapis i realitzar el moviment de la mà sobre el paper amb suavitat i control.
Una altra activitat que proposa Maria Montessori és la d'escriure les lletres directament amb el dit sobre una safata plena de sorra.

Massa dies sense escriure

Ja fa més de dos mesos que no em passo pel blog.
Han estat dies de molta feina i moltes coses han quedat una mica "aparcades".
La costura està ben endreçada a l'armari, el punt de mitja abandonat fins que arribi la tardor i l'actualització del blog...
El motiu no és un altre que l'estudi. Aquest darrer trimestre he iniciat uns nous estudis (es que no puc parar quieta mai?) i tot i que són online requereixen tota la meva atenció ja que és un àmbit en el que mai he treballat.
Espero que amb el temps que hi estic dedicant obtingui un bon resultat i espero no desanimar-me si les coses no surten bé perquè realment està essent molt interessant.


Temporal a casa
Imatges d'aquest matí a la platja

Diadema de roba

Ja fa temps que vaig utilitzar el tutorial que la Dana explica al seu blog per fer una headband o millor dit una diadema amb roba. Les mesures que ella utilitza són per a les seves filles i per a ella mateixa però jo ho vaig provar i el resultat va ser massa gran per al meu cap. La didema va quedar al fons de l'armari durant molt de temps fins fa poc temps en que la vaig rescatar i vaig decidir refer-la. La idea inicial era poder regalar-ne a les nebodes per això en el segon intent he utilitzat unes noves mesures. El resultat ha estat aquest.Paisatges d'hivern

Algunes fotos d'ahir...
Hivern a la platja, al parc i al cel.I la firma de l'artista!!